PRESSNEWS-GR

email:pressnews@rocketmail.com
Blog Widget by LinkWithin

Το MSN μιλάει τώρα και ελληνικά

Ελληνικά «μιλά» από χθες η... πεταλούδα του MSN, μιας από τις δημοφιλέστερες διαδικτυακές πύλες παγκοσμίως.

Χθες, η Microsoft παρουσίασε την ελληνική έκδοση του MSN (www.msn.gr), στο οποίο ο επισκέπτης θα μπορεί να βρει τα τελευταία νέα από τη διεθνή και ελληνική ειδησεογραφία, καθώς και ειδικές στήλες με ειδήσεις από τον χώρο της ψυχαγωγίας και του lifestyle, ενώ θα έχει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις δημοφιλείς δωρεάν υπηρεσίες άμεσων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων Windows Live Messenger και Windows Live Hotmail, τις οποίες χρησιμοποιούν 1,5 και 1,6 εκατομμύριο χρήστες αντίστοιχα.

Υπολογίζεται ότι το παγκόσμιο διαδικτυακό κοινό του MSN αγγίζει τα 465 εκατομμύρια επισκέπτες μηνιαίως.

«Στόχος μας είναι το καλύτερο site στην Ελλάδα», επεσήμανε κατά τη διάρκεια της σχετικής παρουσίασης ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Ελλάς, Χρήστος Τσάγκος, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το ελληνικό Διαδίκτυο ώθησε την αμερικανική εταιρεία να παρουσιάσει την τοπική έκδοση του MSN.

Το www.msn.gr διαθέτει ένα εκτενές δίκτυο τοπικών και διεθνών συνεργατών, μεταξύ των οποίων το e-go.gr του Ομίλου Πήγασος, ο ΑΝΤ1 Internet, οι Εκδόσεις Λυμπέρη, το Sport24.gr, τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και Associated Press, καθώς και η διαδικτυακή κοινότητα Zoo.gr.


ΕΘΝΟΣ

Ενεργοποιείται σταδιακά ο ιός Conficker, το λογισμικό που πολλοί πίστευαν θα προκαλούσε κατάρρευση δικτύων τον περασμένο Απρίλιο. Ο ιός μετατρέπει σταδιακά έναν άγνωστο αριθμό μολυσμένων προσωπικών υπολογιστών σε servers αποστολή spam mail, σύμφωνα με ειδικούς ασφαλείας δικτύων.

Η πρώτη δραστηριότητα του ιού εντοπίστηκε στα τέλη του 2008, μολύνοντας εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο και εντάσσοντας τους σε δίκτυο botnet, υπακούοντας εντολές απομακρυσμένου υπολογιστή. Οι δημιουργοί του ιού ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το δίκτυο των μολυσμένων υπολογιστών για παράνομες δραστηριότητες, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται αλλαγή του κώδικα του ιού σε κάποιους υπολογιστές, όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Symantec, Βίνσεντ Γουίφερ.

Ο Conficker εγκαθιστά ένα δεύτερο ιό, γνωστό ως Waledac, που στέλνει μηνύματα spam εν αγνοία του ιδιοκτήτη του, μαζί με μια ψεύτικη έκδοση συστήματος anti-spyware. Ταυτόχρονα, ο παραλήπτης του ψεύτικου email καλείται να αγοράσει ένα πρόγραμμα anti-virus, το Spyware Protect 2009 έναντι 50 δολαρίων. Αν ο χρήστης προχωρήσει σε αγορά, υποκλέπτονται τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας, ενώ ταυτόχρονα εγκαθίστανται ακόμη περισσότερα κακόβουλα προγράμματα.

Η πλειοψηφία των ιών βρίσκουν και εκμεταλλεύονται συνήθως κενά ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος του υπολογιστή. Ο Conficker ωστόσο, αποδείχθηκε ακόμη πιο επικίνδυνος, αφού μπορούσε να μεταδοθεί και μέσω συσκευής αποθήκευσης δεδομένων με θύρα USB, ευνοώντας έτσι την εξάπλωση από υπολογιστή σε υπολογιστή.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες Reuters

the_pirate_bay_logo.jpg

Πληροφορίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο αναφέρουν ότι οι συνήγοροι του Pirate Bay έχουν ήδη αρχίσει να χτίζουν την υπερασπιστική γραμμή του torrent tracker εν όψει της εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα θα είναι η κατάθεση στοιχείων σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος του δικαστηρίου που καταδίκασε το Pirate Bay συμμετείχε σε οργανώσεις που προωθούν πιο αυστηρούς νόμος για το copyright και συνεπώς ήταν προκατειλημμένος.

Επιπλέον, η υπεράσπιση υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος διατηρεί δεσμούς με εταιρείες media που είχαν το ρόλο του ενάγοντος στη δίκη που ολοκληρώθηκε λίγες εβδομάδες πριν.

Ο συνήγορος Peter Althin είπε ότι θα τα καταθέσει όλα αυτά στο εφετείο, το οποίο στη συνέχεια θα αποφανθεί για την εγκυρότητα ή μη της πρωτόδικης απόφασης. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υπεράσπισης, ο πρόεδρος του δικαστηρίου υποστήριξε ότι οι δραστηριότητές του δε συνιστούν λόγο ακύρωσης της απόφασης επί τη βάσει της σύγκρουσης συμφερόντων.


Πηγή: TechConnect



Η γερμανική εταιρεία κατασκευής πλαστικών παιχνιδιών, που μαστιζόταν από την οικονομική κρίση της δεκαετίας του '70, κατέφυγε σε μια λύση ανάγκης ώστε να επιβιώσει και σήμερα, 35 χρόνια αργότερα, έχει γίνει κολοσσός στο είδος της.

Ο λόγος για την κατασκευάστρια των Playmobil, που, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), κάθε παιδί στη Γερμανία - και όχι μόνο- ξέρει τα ανθρωπάκια της.

Εφευρέτης των μικροσκοπικών φιγούρων, που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι και την κατέστησαν, σήμερα, την τρίτη πιο σημαντική εταιρεία παιχνιδιών στον κόσμο, ήταν ο Χανς Μπε, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο σε ηλικία 79 ετών.

«Μεγάλωσα με την Playmobil. Ήταν τα πρώτα μου παιχνίδια και τα κράτησα για πολύ καιρό. Παλιότερα οι φιγούρες ήταν πιο απλές. Τα χρώματα ήταν πιο απλά. Πράσινα, μπλε, κόκκινα, κίτρινα. Από έναν αστυνόμο μπορούσαμε να φτιάξουμε έναν ινδιάνο και από κάθε ινδιάνο κάτι άλλο», είπε ένας Γερμανός, ενήλικος σήμερα, που εξακολουθεί να αγαπά τις μικροσκοπικές φιγούρες.

Σήμερα, βέβαια, ο μηχανισμός των παιχνιδιών είναι πιο πολύπλοκος και πιο λεπτομερής, όταν κουνάνε τα χέρια ή τα πόδια. Εκτός αυτού έχουν πλέον και στολές. Μπορεί να ντύνονται σκιέρ ή και νύφες. Η ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνεται η εταιρεία είναι παιδιά ηλικίας 3 έως 10 ετών. Πολλοί, όμως, από αυτούς που μεγάλωσαν και σήμερα είναι ενήλικοι δεν κατάφεραν να εγκαταλείψουν τις μικρές τους φιγούρες.

Σωτήρας το ακριβό πετρέλαιο

Κατασκευάστρια εταιρεία είναι «Geobra Brandsttter», η οποία περιέπεσε σε μεγάλη οικονομική στενότητα τη δεκαετία του '70, εξαιτίας της πετρελαϊκής κρίσης. Αυτό διότι το πετρέλαιο είχε γίνει πολύ ακριβό και τα παράγωγά του, που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή μεγάλων πλαστικών παιχνιδιών, είχαν καταστεί πανάκριβα. Έτσι, δημιουργήθηκαν οι μικρές πλαστικές φιγούρες που κόστιζαν αισθητά λιγότερο.

Ο τότε διευθυντής της εταιρείας Όσβαλντ Μπάγιερ, θυμάται: «Οι μικρές φιγούρες ήταν τόσο συμπαθητικές και τα παιδιά γρήγορα ήθελαν να κάνουν συλλογές. Το 1974 είχαμε μόλις 19 φιγούρες να παρουσιάσουμε. Μπορούσαν, όμως, να φτιάξουν έναν κόσμο. Το πάθος της συλλογής των μικρών παιχνιδιών μεγάλωνε κι έτσι καταφέραμε να φτιάξουμε την Playmobil αυτό που είναι σήμερα».

Επιτέλους, τα παιδιά είχαν έναν τρόπο να μιμηθούν και να φτιάξουν με λεπτομέρειες τον κόσμο των μεγάλων. Οι φιγούρες κινούνταν, περπατούσαν, κάθονταν στο αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, ουδείς φανταζόταν τότε τη μεγάλη επιτυχία. Σήμερα, 35 χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην αγορά, έχουν πουληθεί περισσότερες από 2 δισ. φιγούρες.

Δεν υπάρχουν πολεμικά σενάρια

Τα παιδιά δηλώνουν ευχαριστημένα και γράφουν στην εταιρεία τι θα ήθελαν ακόμα να έχουν. Στο τμήμα σχεδιασμού εξετάζουν τις προτάσεις τους κι αν είναι δυνατόν τις πραγματοποιούν. Βέβαια, για τη διευθύντρια, Αντρέα Σάουερ, υπάρχουν και σαφείς περιορισμοί. Δηλαδή, πράγματα που δεν επιτρέπονται. «Έχουμε πολλές φιγούρες που είναι σημαντικές για τα παιδιά. Όμως, φιγούρες που έχουν να κάνουν με τη βία ή με τις διακρίσεις εναντίον μειονοτήτων δεν έχουμε. Δεν θέλουμε πολεμικά σενάρια», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Σάουερ. Για το λόγο αυτό δεν υπάρχουν τανκς. Υπάρχουν, όμως, καουμπόηδες και πειρατές.

Βέβαια, το παιχνίδι «το καλό εναντίον του κακού» επιτρέπεται. Πάντως, είναι αλήθεια πως η χαμογελαστή φατσούλα της φιγούρας δεν αφήνει στα παιδιά και μεγάλα περιθώρια να αναπτύξουν επιθετικές συμπεριφορές.


ΠΗΓΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



iPhone Pro sexy concept

Όσοι θυμούνται το προ ημερών iPhone Pro Aluminum concept δεν έχουμε και τις καλύτερες αναμνήσεις. Το νέο iPhone Pro concept βελτιώνει πολλές από τις ασχήμιες της προηγούμενης προσπάθειας και ταιριάζει πολύ περισσότερο σε κάποια υποτιθέμενη εξέλιξη του μοντέλου με unibody αλουμινένιο πλαίσιο και την ίδια ή λίγο μεγαλύτερη οθόνη. Για VGA κάμερα μπροστά δεν είμαι σίγουρος, ούτε για την θέση της κάμερας στο πίσω μέρος που αναμένεται να αναβαθμιστεί στα 3.2 ή 5 megapixels. Απίστευτη λεπτομέρεια του iPhone Pro concept, το καπάκι για αφαιρούμενη μπαταρία. Δεν ξέρω για ποιο λόγο αλλά το home button μου φαίνεται και θα ήθελα πολύ να είναι touch sensitive. Εξαιρετική δουλειά του Κώστα.

iPhone Pro sexy concept


ΠΗΓΗ - Pestaola

Bluetooth-Logo.jpg

Η επόμενη έκδοση του γνωστού προτύπου ασύρματης επικοινωνίας Bluetooth αναμένεται να κάνει ντεμπούτο σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 21 Απριλίου. Το Bluetooth 3.0 θα είναι σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση με το υπάρχον πρότυπο, εξασφαλίζοντας υψηλότερες ταχύτητες επικοινωνίας. Παράλληλα, οι εμπνευστές της νέας τεχνολογίας έχουν συμπεριλάβει ρυθμίσεις για εξοικονόμηση ενέργειας.

Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στο Bluetooth 3.0 και την προηγούμενη έκδοση είναι ότι το νέο πρότυπο θα στηρίζεται στο πρωτόκολλο 802.11, γεγονός που σημαίνει πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. Το Bluetooth 3.0 θα είναι backwards compatible, έτσι ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία με συσκευές που στηρίζονται στην προηγούμενη τεχνολογία.

Όταν επικοινωνούν δύο συσκευές με Bluetooth 3.0, η μεταφορά δεδομένων θα γίνεται με βάση το πρότυπο 3.0 και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα αλλάζουν στο παλαιό πρότυπο, έτσι ώστε να εξοικονομείται ενέργεια.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από την ομάδα Bluetooth SIG, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιάσει στο κοινό και τις πρώτες συσκευές.

Πηγή: neowin

firefox_logo.jpg

Μπορεί να μην έχει κυκλοφορήσει ακόμα η τελική έκδοση του Mozilla Firefox 3.1, ωστόσο ο Firefox 3.6 βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Η επόμενη έκδοση του δημοφιλούς browser θα έχει την κωδική ονομασία Namoroka, έχοντας δανειστεί το όνομα με το οποίο είναι γνωστό το Εθνικό Πάρκο της Μαδαγασκάρης. Ο Firefox 3.6 αναμένεται να κυκλοφορήσει έως τα μέσα του 2010 και θα προφέρεται Firefox.next (FX).

Η ταχύτητα χρήσης παραμένει ως προτεραιότητα ειδικά σε θέματα βελτίωσης διεπαφής χρήστη, εκκίνησης του περιηγητή και διαχείρισης καρτελών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει καλύτερη προσαρμογή και παραμετροποίηση νέων χαρακτηριστικών. Πηγές από το εσωτερικό της Mozilla αναφέρουν ότι ο νέος Firefox δεν θα καταναλώνει πολλή μνήμη και θα υπάρχουν βελτιστοποιήσεις στη λειτουργία των Javascripts. Σε συνεργασία με την αναβαθμισμένη έκδοση Gecko 1.9.2 μπορούμε να περιμένουμε μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ του Firefox και του Google Chrome.


Πηγή: TG Daily - PC MAGAZINE




Έστω και με αρκετή καθυστέρηση, η ελληνική περιφέρεια μπαίνει δυναμικά στην εποχή της ευρυζωνικότητας, με τους κατά τόπους δήμους και νομαρχίες να στήνουν δωρεάν προσβάσιμα δίκτυα WiFi. Μετά το επιτυχημένο παράδειγμα των Τρικάλων, αλλά και τα δειλά βήματα στην Αθήνα με τη δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Σύνταγμα, το Θησείο και την Πλατεία Κοτζιά, τη σκυτάλη παίρνουν 279 νέα hotspots σε όλη τη χώρα.

Βέβαια, μη φανταστεί κανείς ότι πρόκειται για κάποια αυτόνομη κίνηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απλά υπήρχαν τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος και η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών μέσω του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» αποφάσισε να προχωρήσει σε εκταμιεύσεις έπειτα από αρκετά χρόνια καθυστέρησης. Ακόμα κι έτσι όμως τα νέα είναι ευχάριστα, τόσο για τους κατοίκους των επαρχιακών πόλεων όσο και για τους ταξιδιώτες του καλοκαιριού οι οποίοι δεν θα χρειάζεται να ψάχνουν κάποιο Ιnternet καφέ κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όλα τα WiFi hotspots θα πρέπει να λειτουργούν κανονικά έως το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους και σε πολλές περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χρηστικές εφαρμογές, κυρίως τουριστικού περιεχομένου, όπως λ.χ. από ψηφιακούς οδηγούς πόλης. Ήδη τα πρώτα hotspots έχουν τεθεί σε λειτουργία και παράλληλα έχουν αρχίσει οι ενέργειες προβολής για το τοπικό κοινό. Η εξέλιξη αυτή θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στη χώρα μας και ειδικά στη χρήση του Ιnternet και των εφαρμογών του και μπορεί υπό προϋποθέσεις να μας ξεκολλήσει από την τελευταία θέση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα Τρίκαλα είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα η οποία κατάφερε να ξεφύγει από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να αναπτύξει αυτόνομα και πολύ γρήγορα ασύρματα δίκτυα, εδώ και περίπου 2 χρόνια. Σήμερα, στο σύνολο της πόλης προσφέρεται στους δημότες δωρεάν ασύρματη πρόσβαση και γίνονται προσπάθειες παράλληλα να προσφέρονται διάφορες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Με οδηγό την πόλη των Τρικάλων, η οποία έχει πλέον την απαραίτητη τεχνογνωσία, δημιουργήθηκε μία κοινότητα 11 πόλεων η οποία προχωράει από κοινού στην ανάπτυξη ασύρματων δικτύων και εξελιγμένων υπηρεσιών για τους πολίτες. Εκτός από τα Τρίκαλα συμμετέχουν η Λάρισα, η Καρδίτσα, ο Βόλος, η Νέα Ιωνία Μαγνησίας από τη Θεσσαλία, τα Γιάννινα από την Ήπειρο, η Λαμία από τη Στερεά Ελλάδα και η Κατερίνη, τα Γρεβενά, η Κοζάνη και η Βέροια από τη Μακεδονία. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας βρίσκονται σε ανάπτυξη συνολικά 42 υπηρεσίες για τους πολίτες, οι περισσότερες δωρεάν.

ΝΕΑ

Το MacBook Pro 17-ιντσών με το ανθεκτικό και όμορφο περίβλημα από ενιαίο αλουμίνιο και τη νέα επαναστατική του μπαταρία που παρέχει 8 ώρες συνεχούς χρήσης και μέχρι 1.000 επαναφορτίσεις. Διάρκεια ζωής δηλαδή τριπλάσια των κοινών μπαταριών για φορητούς υπολογιστές. Το νέο MacBook Pro 17-ιντσών περιλαμβάνει οθόνη υψηλής ανάλυσης με οπίσθιο φωτισμό LED, καθώς και το μεγάλο γυάλινο trackpad Πολλαπλής - Αφής, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τη νέα οικογένεια των MacBook τον Οκτώβριο. Επιπλέον, το νέο MacBook Pro 17-ιντσών περιλαμβάνει κορυφαία γραφικά από τη NVIDIA και τελευταίας γενιάς επεξεργαστές Core 2 Duo από την Intel. Το νέο MacBook Pro 17-ιντσών, μέλος της πιο οικολογικής οικογένειας φορητών υπολογιστών, είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά, πληροί τα πιο αυστηρά κριτήρια για τη σωστή διαχείριση ενέργειας και δεν περιλαμβάνει επιβλαβή τοξικά υλικά που υπάρχουν σε άλλους υπολογιστές.

24