PRESSNEWS-GR

email:pressnews@rocketmail.com
Blog Widget by LinkWithin


Οι ΗΠΑ και οι Σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, όσον αφορά την χρήση των νέων τεχνολογιών (πληροφορική, δίκτυα, τηλεπικοινωνίες).

Η Ελλάδα, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία), καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις μεταξύ των 25 ανεπτυγμένων κρατών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η κατάταξη (“Connectivity Scorecard”) δημιουργήθηκε από τον καθηγητή Λέοναρντ Γουέιβερμαν της London Business School και μετρά τις επιδόσεις 50 χωρών σε σχέση με τις τεχνολογικές ικανότητες και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Πρόκειται για ένα νέο παγκόσμιο δείκτη, που γενικά δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια σε όλες ουσιαστικά τις χώρες για περαιτέρω βελτιώσεις στις υποδομές και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Στη λίστα των «δέκα πιο καινοτομικών χωρών», προηγούνται οι ΗΠΑ με 7,71 βαθμούς και ακολουθούν η Σουηδία (7,47), η Δανία (7,18), η Ολλανδία (6,75), η Νορβηγία (6,51), η Βρετανία (6,44), ο Καναδάς (6,15), η Αυστραλία (6,14), η Σιγκαπούρη (5,99) και η Ιαπωνία (5,87).

Με μόλις 2,62 βαθμούς η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση μεταξύ των 25 ανεπτυγμένων κρατών, κάτω από την Ουγγαρία (2,72) και πάνω μόνο από την Πολωνία (2,49).

Μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών (σε ξεχωριστή κατάταξη), προηγείται η Μαλαισία και ακολουθούν η Τουρκία, η Χιλή, η Ν.Αμερική, το Μεξικό και η Ρωσία (που πέρσι ήταν πρώτη).

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου