PRESSNEWS-GR

email:pressnews@rocketmail.com
Blog Widget by LinkWithin

9 Δεκεμβρίου 1968:
Σε ένα συνέδριο για υπολογιστές στο Σαν Φρανσίσκο, ο Δρ. Νταγκ Ενγκελμπαρτ του Stanford Research Institute έκανε την πρώτη δημόσια επίδειξη μιας συσκευής ψηφιακής κατάδειξης που έμεινε στην ιστορία ως «ποντίκι». Από τότε το γνωστό σε όλους μας ποντίκι έγινε αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς μας, η απόλυτη συσκευή επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπου και ψηφιακού κόσμου.

3 Δεκεμβρίου 2008: H Logitech ανακοινώνει τη διάθεση στην αγορά του δισεκατομμυριοστού ποντικιού της. Από το 1981 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, η Logitech, αναζητώντας συνεχώς καινοτομίες και τεχνολογικές βελτιώσεις, είναι πρωτοπόρος εταιρεία στην ανάπτυξη του ποντικιού υπολογιστών. Παρουσίασε το πρώτο της ποντίκι στην αγορά το 1985. Είκοσι τρία χρόνια αργότερα έφθασε να ξεπερνά το 1 δισ. ποντίκια. Η παραγωγή της διατίθεται σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ σε καθημερινή βάση κατασκευάζονται 376.000 ποντίκια, ή 7,8 εκατομμύρια κάθε μήνα! Οπως δήλωσε και ο Κερτ Κάρλσον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ερευνητικού ινστιτούτου Stanford Research Institute International, «οι καινοτομίες της Logitech είναι στο ίδιο πνεύμα με το όραμα του Ενγκελμπαρτ για εργαλεία επικοινωνίας ανθρώπου και υπολογιστών που να προσφέρουν μια διαδραστική και συνεργατική δραστηριότητα».

Το χρονικό του ποντικιού

H εξέλιξή του μέσα στον χρόνο:

1981: H Logitech ιδρύεται στην Ελβετία.

1982: Παρουσιάζει το πρώτο της ποντίκι, το P4.

1983: Η Apple ανακοινώνει το Apple Lisa computer που έβαλε τις βάσεις για την κατασκευή του Macintosh personal computer. H Microsoft διαθέτει στην αγορά το Microsoft Μouse που πωλείται έναντι $195.

1984: Η Apple παρουσιάζει το Macintosh ως το «computer για όλους τους άλλους».

Η Logitech καινοτομεί βγάζοντας το πρώτο ασύρματο ποντίκι, το Metaphor Computer Mouse σε συνεργασία με τη Metaphor.

1985: Η Logitech διαθέτει στην αγορά το πρώτο ποντίκι με τη δική της επωνυμία, το Logimouse C7, που πωλείται $99, αντί για τα $179 του Microsoft mouse, και πρωτοπορεί στην αγορά ποντικιών.

1988: Η Microsoft πουλάει το εκατομμυριοστό της ποντίκι.

Η Logitech έχει φτάσει τα 2 εκατομμύρια.

1989: Η Logitech παράγει το TrackMan, το οποίο λειτουργεί με τον αντίχειρα.

1991: Το ποντίκι έχει γίνει πια αναπόσπαστο στοιχείο των χρηστών ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η Μicrosoft πουλάει 6 εκατομμύρια ποντίκια μέσα σε έναν μόλις χρόνο, ενώ η Logitech είναι πάλι μπροστά με πωλήσεις 9 εκατομμυρίων. Η Logitech παράγει το MouseMan και σε ασύρματη εκδοχή.

1992 - 1996: Η Microsoft συνεχίζει να αναβαθμίζει τα Windows, τα οποία πουλάνε μανιωδώς, αποδεικνύοντας ότι οι ρήστες είναι ενθουσιασμένοι με το γραφικό περιβάλλον που απαιτεί τη χρήση ποντικιού. Η Logitech λανσάρει το TrackMan Marble.

1998: Η Logitech έχει πουλήσει 200 εκατομμύρια ποντίκια.

1999: H Logitech κατασκευάζει ποντίκια τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για gamers.

2000: H Logitech διαθέτει το πρώτο ποντίκι με οπτική τεχνολογία, το iFeel Optical Mouse.

2001: Το Cordless MouseMan Optical διατίθεται στην αγορά. Πρόκειται για το πρώτο ασύρματο οπτικό ποντίκι στον κόσμο.

2002: Παρουσιάζεται τo πρώτο ποντίκι για Notebooks, το Logitech MouseMan Traveller. H ιδέα της φορητότητας εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς για να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών που βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση.

2004: Η Logitech παρουσιάζει το πρώτο ποντίκι με τεχνολογία laser στον κόσμο, το Logitech MX 1000 Laser Cordless mouse, ικανό να αποδώσει σχεδόν σε κάθε τύπο επιφάνειας με μεγάλη ακρίβεια.

2005: Τα ποντίκια της Logitech για PC gamers G5 Laser και G7 cordless με τεχνολογία laser προσφέρουν μοναδικές καινοτομίες και αλλάζουν την αγορά των ποντικιών gaming.

2006: Η τεχνολογία υπερταχείας κύλισης παρουσιάζεται για πρώτη φορά με τα εργονομικά σχεδιασμένα ποντίκια MX Revolution Cordless Laser και VX Revolution Cordless Laser for Notebooks που θεωρούνται τα πιο τεχνολογικά εξελιγμένα ποντίκια στον κόσμο!

2007: Η Logitech διαθέτει στην αγορά τον μικρότερο ασύρματο δέκτη USB στον κόσμο με το VX Nano Cordless Laser Mouse for Notebooks, που επιτρέπει στον χρήστη να μετακινείται άνετα χωρίς να χρειάζεται να αποσυνδέει τον δέκτη κάθε φορά που μετακινεί το υπολογιστή του, ή τον βάζει στην τσάντα.Την ίδια χρονιά η Logitech παρουσιάζει το ποντίκι Logitech MX Air, το πρώτο ποντίκι στον κόσμο που λειτουργεί και κρατώντας το κυριολεκτικά στον αέρα!

2008: Το MX Air παρουσιάζεται στην έκθεση του MoMA της Νέας Υόρκης με τίτλο «Design and the Elastic Mind» που ανιχνεύει τη σχέση μεταξύ επιστήμης και design στον σύγχρονο πολιτισμό. Το MX Air είναι ίσως το πιο ωραίο και έξυπνο ποντίκι που έχει δημιουργηθεί ποτέ, ένα κόσμημα ακόμη και για το σαλόνι!

ΣΗΜΕΡΑ: Εδώ και 23 χρόνια, από το λανσάρισμα του Logimouse C7, η Logitech βρίσκεται πίσω από όλες σχεδόν τις σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες των ποντικιών και γιορτάζει την αποστολή τού δισεκατομμυριοστού της ποντικιού! Είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει και στο επόμενο δισεκατομμύριο χρηστών ανάλογων συσκευών την ίδια ικανοποίηση και βελτίωση της ψηφιακής τους εμπειρίας.

  • Ξέρετε ότι: «Πάνω από 1 δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2014»;

ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΛΟΥΚΑ

ΕΘΝΟΣ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου