PRESSNEWS-GR

email:pressnews@rocketmail.com
Blog Widget by LinkWithin

Άλλος ένας αστεροειδής θα πλησιάσει τη γη σε απόσταση 79.000 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τη NASA. Παρά το μέγεθός του, 15-20 μέτρα πλάτος, δε θα προκαλέσει κανένα πρόβλημα στον πλανήτη και τους δορυφόρους, ενώ μερικοί παρατηρητές σε κάποια σημεία της γης θα σταθούν τυχεροί καθώς θα παρακολουθήσουν το θέαμα.




Πριν λίγες μέρες πέρασε ξυστά από τον πλανήτη άλλος ένας αστεροειδής και εύκολα γεννάται το ερώτημα για ποιόν λόγο έχουμε «παρέλαση» κομητών το τελευταίο διάστημα. Η απάντηση δόθηκε από τον Don Yeomans ο οποίος εργάζεται στη NASA, συγκεκριμένα: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς οι αστεροειδείς δε πρόκειται να επηρεάσουν τη γη ή το μέλλον της. Η ύπαρξή τους θα αποτελέσει ιδιαίτερο θέαμα για τους λάτρεις της αστρονομίας».

Η NASA είναι ταχύτατη στη διευκρίνιση για το εάν διάφορα αντικείμενα που υπάρχουν στο σύμπαν είναι βλαβερά για τον πλανήτη ή μη. Η ανακάλυψη του επικείμενου γεγονότος έγινε από τους επιστήμονες του προγράμματος «Near Earth Object Observation Program», γνωστού ως Spaceguard που βρίσκει και διευκρινίζει την τροχιά των αστεροειδών που βρίσκονται κοντά στη γη.

Σε αυτή την περίπτωση ο κομήτης, ο επονομαζόμενος 2009 FH θα περάσει από τον αστερισμό του Διδύμου όμως δεν είναι σίγουρο εάν το θέαμα θα είναι 100% ορατό.



ΠΗΓΗ-COSMO.GR

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου