PRESSNEWS-GR

email:pressnews@rocketmail.com
Blog Widget by LinkWithin

Πριν πέντε περίπου χρόνια βρέθηκε στην Ινδονησία ένα κρανίο της φυλής “Hobbit” που ήταν συγγενική με αυτή των ανθρώπων και που λέγεται πως κατοικούσαν στη Μέση-γη/Middle-Earth (τεράστια ήπειρος στα ανατολικά της Μεγάλης Θάλασσας). Οι επιστήμονες που ανέλυσαν το κρανίο “Hobbit” ισχυρίζονται πως δεν ανήκει στο ανθρώπινο είδος. Το απολίθωμα βρέθηκε στην Ινδονησία και ονομάστηκε “Homo Floresiensis” η “Hobbit” αλλά το είδος του ήταν άγνωστο.

Οι ερευνητές του τμήματος ανατομικών επιστημών του πανεπιστημίου Stony Brook της Νέας Υόρκης ισχυρίζονται πως η μορφή του κρανίου είναι σύμφωνη με αυτή των πρωτόγονων και σε καμία περίπτωση με αυτή των σύγχρονων ανθρώπων. Χρησιμοποίησαν τρισδιάστατη ανάλυση έτσι ώστε να μελετήσουν το μέγεθος, τη μορφή και την ασυμμετρία του κρανίου. Στη συνέχεια, το συνέκριναν με άλλα εκλιπόντα ανθρωποειδή καθώς επίσης και με τους σύγχρονους ανθρώπους και πιθήκους.

Ακόμα και αν το είδος “Homo Floresiensis” η “Hobbit” έχει τεκμηριωθεί μεταξύ 17.000 και 95.000 χρόνων πριν, η Karen Baab δήλωσε: “Η συνολική μορφή του κρανίου και πιο συγκεκριμένα το μέρος που περιβάλλει τον εγκέφαλο φαίνεται παρόμοιο με αυτό των απολιθωμάτων που βρέθηκαν πριν από 1.5 εκατομμύρια χρόνια περίπου στην Αφρική και στην Ευρασία παρά με αυτό των σύγχρονων ανθρώπων".

Οι ερευνητές προσπάθησαν να στηριχτούν σε κάποια επιστημονική θεωρία μέσω των ευρημάτων τους που λέει ότι το συγκεκριμένο πλάσμα ήταν μια ανθρώπινη μινιατούρα που είχε υποστεί μικροκεφαλία (microcephaly) η οποία οδήγησε σε ένα μικρότερο κρανίο. Τελικά όμως κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κρανίο δεν είχε υποστεί τέτοιου είδους διαταραχή από τη στιγμή που η διαφορά μεταξύ του δεξιού και στο αριστερού ημισφαίριου ήταν αμελητέα. Εντούτοις, η Δρ. Baab αναγνώρισε ότι η διαμάχη ως προς την εξέλιξη του είδους “Hobbit” θα συνεχιστεί.

Τα αποτελέσματα της μελέτης αντιστοιχούν με τα συμπεράσματα που έγιναν για τα λοιπά είδη σκελετών. Μια σειρά πρωτόγονων χαρακτηριστικών έχει τεκμηριωθεί στα ανώτερα και στα χαμηλότερα άκρα του “Homo Floresiensis”, δίνοντας έμφαση στο γεγονός της διαφορετικότητας τους από αυτό του ανθρώπινου είδους.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου