PRESSNEWS-GR

email:pressnews@rocketmail.com
Blog Widget by LinkWithin






Πόσοι θα αποφάσιζαν να διανύσουν μία απόσταση 12.000 χιλιομέτρων, από την Αρχαία Ολυμπία έως το Πεκίνο, και μάλιστα με ...ποδήλατο; Μάλλον ελάχιστοι... Ο 32χρονος, όμως, Βασίλης Μεισιτίδης και η 21χρονη Δανάη Τεζαψίδου, βρέθηκαν να κάνουν πεντάλ επί πεντέμισι μήνες και διέσχισαν συνολικά εννέα χώρες, έως ότου φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, την Κίνα.

Τις εμπειρίες τους από αυτό το εντυπωσιακό και άκρως κουραστικό ταξίδι μετέφεραν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, μία μέρα προτού μιλήσουν σε εκδήλωση που πραγματοποιεί το ΑΠΘ στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας.

«Υπήρξαν στιγμές που σκέφτηκα να τα παρατήσω και να επιστρέψω πίσω. Όλοι οι ποδηλάτες είχαμε ανάλογες σκέψεις, όμως εκείνη ακριβώς τη στιγμή ο ένας στήριζε τον άλλον. Ένα χαμόγελο και μία καλή κουβέντα αρκούσε για να σου δώσει κουράγιο να συνεχίσεις», θυμάται η Δανάη Τεζαψίδου.

Οι δύο ποδηλάτες από την Ελλάδα, μαζί με άλλους 56 από τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Ολλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σκοτία, τις ΗΠΑ, το Ουζμπεκιστάν και την Κίνα, έλαβαν μέρος στη διαδρομή που ξεκίνησε από το αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας με προορισμό το Πεκίνο, όπου θα διεξάγονταν το καλοκαίρι οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Από τους συνολικά 58 ποδηλάτες, μόνο οι 10 κατάφεραν να τερματίσουν, μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Μεισιτίδης και η Δανάη Τεζαψίδου, αφού προηγουμένως πέρασαν από Ελλάδα, Τουρκία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Κιργκιστάν και Κίνα.

«Περάσαμε δύσκολες καταστάσεις. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις καιρικές συνθήκες, από βροχή, κρύο, έως υπερβολική ζέστη, αλλά και τις αρρώστιες. Σκασμένα λάστιχα, κούραση και ταλαιπωρία. Όμως αυτό που θυμάσαι στο τέλος είναι οι όμορφες στιγμές του ταξιδιού», πρόσθεσε η 21χρονη Δανάη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του ποδηλατικού ταξιδιού, που στόχος του ήταν η συμβολική ένωση της γενέτειρας και προκατόχου χώρας των Ολυμπιακών Αγώνων με τη διοργανώτρια χώρα των αγώνων, την Κίνα, οι δύο Ελληνες ποδηλάτες είχαν μαζί τους ένα σάκο με ελάχιστα ρούχα και μικροσκεύη.

«Κάθε βράδυ στήναμε τις σκηνές για να κοιμηθούμε και μόνο μία φορά την εβδομάδα κλείναμε δωμάτιο για να μπορέσουμε να κάνουμε και μπάνιο. Για φαγητό είχαμε γκαζάκι και κατσαρόλες και μαγειρεύαμε για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε», είπε ο Βασίλης Μεισιτίδης.

Ωστόσο και οι δύο δηλώνουν έτοιμοι να το επαναλάβουν εάν τους δοθεί ευκαιρία.

«Εννοείται πως θα το κάναμε ξανά. Το ταξίδι με ποδήλατο έχει το πλεονέκτημα ότι έρχεσαι κοντά στους ανθρώπους και στο τέλος νιώθεις πιο γεμάτος από εμπειρίες», ανέφερε ο Βασίλης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου