PRESSNEWS-GR

email:pressnews@rocketmail.com
Blog Widget by LinkWithin

Μου κάνει εντύπωση μερικές φορές, που βλέπω ανθρώπους που νομίζουν πως τα blogs είναι η κότα με το χρυσό αυγό. Ίσως φυσικά να φταίνε και διάφορα αγγλόφωνα κείμενα που διαβάζουν, τα οποία συνήθως αναφέρονται σε ξενόγλωσσα blogs που έχουν ξεχωρίσει στο χώρο και αποτελούν ουσιαστικά την εξαίρεση του κανόνα και σαφέστατα λειτουργούν ως επιχειρήσεις.

goldeggs.jpg

Βλέπω νέους ανθρώπους που ακόμα δεν έχουν καταλάβει καλά καλά τι διάολο είναι τα blogs, να ψάχνονται σχετικά με τη διαφήμιση και τα χρήματα. Πολλαπλές είναι οι περιπτώσεις εκείνων, που ανοίγουν blog με δυο κείμενα στο wordpress.com (που δεν επιτρέπει τη διαφήμιση) και ψάχνουν τρόπο να βγάλουν χρήματα.

Δεν είμαι αντίθετη στο να βγάλει κάποιος κάποιος χρήματα από το blog του. Μια χαρά μου ακούγεται. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει πρώτα από όλα να υπάρχει ένα blog κι ένας blogger. Και σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπάρχει ούτε blog ούτε blogger. Υπάρχει μόνο η σκέψη “Θέλω να βγάλω χρήματα”.

Τα πράγματα σε αυτό το χώρο δε λειτουργούν έτσι. Αλλιώς θα ήμασταν όλοι “ευτυχισμένοι” πολυεκατομμυριούχοι. Στον ελληνικό χώρο, είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν βγάλει πραγματικά πολλά χρήματα από τα blog τους. Και συνήθως αυτό συμβαίνει εξαιτίας των blogs τους μεν, αλλά με άλλους τρόπους . Για παράδειγμα με την εύρεση μιας καλύτερης εργασίας λόγω της δημοτικότητας τους.

Στην Ελλάδα του “όλα είναι τζάμπα” και “όλα τα αρπάζω” δεν είναι εύκολο να βγάλεις χρήματα μέσα από ένα blog. Και σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλεις χρήματα με το που ξεκινάς στο χώρο του blogging. Δεν υπάρχει κότα με χρυσά αυγά εδώ γύρω, τη σφάξαμε από καιρό.

Αν κάποιος θέλει να βγάλει αξιόλογα χρήματα μέσα από το blogging θα πρέπει να το αντιμετωπίσει με την υπευθυνότητα που θα αντιμετώπιζε μια οποιαδήποτε εργασία. Κι αυτό σημαίνει και ωράριο και υπερωρίες και παραγωγικότητα και άγχος και απ’ όλα. Αν ήταν επίσημη εργασία το blogging σήμερα στην Ελλάδα, μάλλον θα ήταν μια κακοπληρωμένη εργασία κατά την άποψη μου.

Και έρχομαι ξανά αντιμέτωπη με την ερώτηση του “αν μπορεί κάποιος να βγάλει χρήματα από ένα blog”. Η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω, είναι πως ίσως να μπορεί, αν αποφασίσει να αντιμετωπίσει το blog του με την υπευθυνότητα μιας οποιασδήποτε άλλης εργασίας. Αν πάψει να το βλέπει σαν την κότα με τα χρυσά αυγά κι αρχίσει να το βλέπει περισσότερο ως επένδυση που θα του δώσει χρήματα μακροπρόθεσμα.

Το blogging μπορεί σίγουρα να σου δώσει ευκαιρίες. Όχι όμως χωρίς κόπο. Κανένας δε μοιράζει χρήματα εδώ γύρω.

photo by andrius.v

ΠΗΓΗ http://www.blogspace.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου