PRESSNEWS-GR

email:pressnews@rocketmail.com
Blog Widget by LinkWithin


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ SYNG.GR

Kαλωσήλθατε στο χάρτη της Ελληνικής μπλογκόσφαιρας 2008 από το sync.gr. Ο χάρτης είναι το αποτέλεσμα έρευνας που διενεργήσαμε ανάμεσα σε πάνω από 900 Έλληνες bloggers. Ταυτόχρονα, σε αυτόν περιέχονται πληροφορίες από την βάση δεδομένων που υπάρχει στο sync.gr γύρω από τα Ελληνικά blogs, και εμπλουτίζεται καθημερινά από τον Ιανουάριο του 2007

Ακριβώς 2 χρόνια μετά από την ίδρυσή του, το sync.gr προσπαθεί να αποτυπώσει ένα μεγάλο μέρος από τα όσα πραγματικά σκέφτονται οι Έλληνες ιστολόγοι, κεφαλαιοποιώντας έτσι τους ισχυρούς δεσμούς που έχτισε με αυτούς τα χρόνια που πέρασαν. Στόχος αυτής της έκθεσης είναι να δώσει στην Ελληνική κοινότητα του Internet (και όχι μόνο) την πληροφόρηση που χρειάζεται γύρω από το φαινόμενο του blogging -ένα φαινόμενο που έχει αρχίσει να επηρεάζει με πολλές μορφές κάθε πλευρά της κοινωνικής, πολιτικής, και επιχειρηματικής ζωής και στη χώρα μας.

Στην έρευνα που διενεργήσαμε, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων bloggers με συγκεκριμένα ερωτήματα, ώστε να αποτυπωθεί με ασφαλέστερο τρόπο η εικόνα της Ελληνικής μπλογκόσφαιρας, περιέχοντας στοιχεία που δεν εμφανίζονται στις πληροφορίες που καταχωρούμε στη βάση δεδομένων μας. Τους ρωτήσαμε για το ρόλο που παίζει το blogging στην καθημερινή τους ζωή, τα εργαλεία, το χρόνο, και τους πόρους που χρησιμοποιούν για να κρατούν ζωντανά τα blogs τους, καθώς και το πως τους έχει επηρεάσει προσωπικά, επαγγελματικά, και κοινωνικά.

Επιλέξαμε ένα μεγάλο αριθμό από bloggers για τoυς οποίους απαραίτητο στοιχείο ήταν η "κατοχύρωση" που έχουν κάνει για το blog τους, μέσα από την αντίστοιχη διαδικασία που προβλέπεται στο sync.gr. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίσαμε την ταυτοποίηση του φυσικού προσώπου στο οποίο απευθυνόμαστε με το blog που έχουμε επιλέξει να συμμετάσχει στην έρευνα. Στην έκθεση αυτή αναφέρουμε το όνομα το blog και, όπου δεν υπάρχει απαίτηση ανωνυμίας, το όνομα του blogger που απάντησε στα ερωτήματα.

Χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους bloggers που συμμετείχαν στην έρευνα και απάντησαν στα ερωτήματα μας. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου