PRESSNEWS-GR

email:pressnews@rocketmail.com
Blog Widget by LinkWithin


Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλοντης δημοσιογραφίας και στο «πέρασμά» της στον κόσμο του Ιnternet και της τεχνολογίας, το Μegaron Ρlus διοργανώνει συζήτηση με τον τίτλο «Η δημοσιογραφία στην εποχή του Διαδικτύου» στην οποία συμμετέχουν ορισμένοι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η εκδήλωση, η οποία θα διοργανωθεί στις 6 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (19.00), θα συντονίζεται από τον κ. Δημήτρη Ψυχογιό, καθηγητή στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και διευθυντή του δικτυακού τόπου του «Βήματος» (www.tovima.gr). Οι ομιλητές που θα συμμετέχουν είναι ο κ. Χαβιέ Μορένο, διευθυντής της ισπανικής εφημερίδας «Εl Ρais», ο κ. Τζιμ Ρόμπερτς, διευθυντής της διαδικτυακής έκδοσης των «Νew Υork Τimes» και η κυρίαΤζορτζίνα Χένρι, διευθύντρια του διαδικτυακού «Comment is Free» της βρετανικής εφημερίδας «Τhe Guardian».

O κ. Μορένο γεννήθηκε το1963 και σήμερα είναι διευθυντής της «Εl Ρais». Χημικός μηχανικός με ειδικότητα στη Βιομηχανική Χημεία και με μεταπτυχιακές σπουδές στη δημοσιογραφία, ξεκίνησε ως επιχειρηματικός συντάκτης στην «Εl Ρais» το 1992 και έγινε υπεύθυνος των επιχειρηματικών θεμάτων της εφημερίδας το 1999.

Ο κ. Ρόμπερτς είναι διευθυντής της διαδικτυακής έκδοσης των «Νew Υork Τimes». Ξεκίνησε τη συνεργασία του το 1987 ως επιμελητής κειμένων για θέματα διεθνή, αθλητικά και ειδήσεις της πόλης. Στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή υπευθύνου για θέματα της Νέας Υόρκης, αρχισυντάκτη πολιτικού ρεπορτάζ. Το 2006 έγινε διευθυντής του τμήματος συνεχούς ροής ειδήσεων και λίγο αργότερα διευθυντής της δικτυακής έκδοσης των «Νew Υork Τimes».

Η κυρία Χένρι, διευθύντρια του διαδικτυακού «Comment is Free» της εφημερίδας «Τhe Guardian», ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη βρετανική εφημερίδα το 1989 ως συντάκτρια θεμάτων που αφορούσαν τα Μέσα Ενημέρωσης και ένα χρόνο αργότερα έγινε υπεύθυνη της ενότητας Μedia της εφημερίδας. Υπήρξε αναπληρώτρια διευθύντρια από το 1995 ως το 2006 και μέλος του συμβουλίου των εντύπων της εφημερίδας από το 1996 ως το 2006, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα διευθύντριας του διαδικτυακού «Comment is Free».

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τους τρεις θεματοφύλακες του Διαδικτύου, ακολουθεί στις 7 και 8 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου το διεθνές συνέδριο με θέμα «Νέα Μέσα και Ενημέρωση: Συγκλίσεις και αποκλίσεις» που φέρει τη σφραγίδα του Παντείου Πανεπιστημίου. Συμμετέχουν περί τους 80 ομιλητές με ισάριθμες ανακοινώσεις σχετικά με το καθοριστικό όσο και μετέωρο πέρασμα από το χαρτί στην οθόνη.

*Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 210 7282.000. Η συζήτηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Χορηγός είναι το Κοινωφελές Ιδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων αρχίζει στις 18.00 και μισή ώρα νωρίτερα (17.30) σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης.

ΒΗΜΑ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου