PRESSNEWS-GR

email:pressnews@rocketmail.com
Blog Widget by LinkWithin



Το Tata Nano, το φθηνότερο αυτοκίνητο του κόσμου, κυκλοφόρησε στην Ινδία. Με κόστος μόλις 100.000 ρουπίες (1.460 ευρώ), το Nano παρουσιάστηκε αρχικά στο Μουμπάι πριν διατεθεί στην αγορά της υπόλοιπης Ινδίας.


Η αυτοκινητοβιομηχανία Tata ελπίζει ότι το τριών μέτρων, πενταθέσιο αυτοκίνητο θα είναι αρκετά φθηνό ώστε να πείσει εκατομμύρια Ινδούς να αντικαταστήσουν με αυτό τις μοτοσυκλέτες τους.

Το τετράθυρο Nano κρύβει στο πίσω μέρος του μία μηχανή 624 κυβικών, με την ιπποδύναμή του να φθάνει τα 33 bhp.

Το βασικό μοντέλο δεν διαθέτει αερόσακους, κλιματισμό ή ραδιόφωνο.

Η ευρωπαϊκή εκδοχή του, το Nano Europa, είναι ελαφρώς μεγαλύτερη και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2011, ενώ θα κοστίζει περίπου 4.300 ευρώ.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αν το αυτοκίνητο πετύχει να κατακτήσει την εγχώρια αγορά, η Τata θα δυσκολευτεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Κι αυτό γιατί το κεντρικό εργοστάσιο παραγωγής του Nano, στη δυτική επαρχία του Γκουζαράτ, με δυνατότητα κατασκευής 250.000 αυτοκινήτων ετησίως, θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει τον επόμενο χρόνο. Στο μεταξύ, οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις είναι σε θέση να κατασκευάζουν περίπου 50.000 Nano.

Ο Ratan Tata, ιδιοκτήτης της αυτοκινητοβιομηχανίας, χαρακτήρισε ορόσημο την κυκλοφορία του νέου μοντέλου. «Πιστεύω ότι είμαστε στις πύλες να προσφέρουμε μία νέα μορφή μεταφοράς στους ανθρώπους της Ινδίας και αργότερα, ελπίζω, σε άλλες αγορές του κόσμου».

Citypress-gr.blog

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου