PRESSNEWS-GR

email:pressnews@rocketmail.com
Blog Widget by LinkWithin

Η μακέτα του γηπέδου θα περιμένει την οριστική απόφαση του ΣτΕ για να υλοποιηθεί
Στον αέρα βρίσκεται η κατασκευή γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, μετά την αναστολή των εργασιών στο εμπορικό κέντρο της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός- Διεθνής Τεχνική Α.Ε.» που αποφάσισε κατά πλειοψηφία χθες η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η αναστολή των εργασιών θα ισχύσει μέχρι τις 6 Μαρτίου 2009, οπότε και θα συζητηθεί η κύρια προσφυγή, όμως αυτό σημαίνει και πάγωμα εργασιών στο γήπεδο (είναι αλληλένδετα σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο) για μεγάλο χρονικό διάστημα, με δεδομένο ότι τέτοιες αποφάσεις μπορεί να χρειαστούν για να εκδοθούν ένα, δύο, ίσως και τρία χρόνια! Τι σημαίνει αυτό; Ότι με αυτά τα δεδομένα το όνειρο των φίλων του Παναθηναϊκού για γήπεδο το 2010, σβήνει...

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει κάτοικοι και φορείς της περιοχής οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι αν τελικά ανεγερθεί το εμπορικό κέντρο, οι ελεύθεροι χώροι στην περιοχή του Ελαιώνα θα μειωθούν από 191.374 τ.μ.- όπως προβλεπόταν αρχικά- σε 158.941 τ.μ.

Με την προσφυγή τους οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι και φορείς ζητούν κατ΄ αρχήν την αναστολή και κατά κύριο λόγο την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων που άναψαν το πράσινο φως για την εκτέλεση του έργου. Η εν λόγω προσφυγή θα συζητηθεί ενώπιον του ΣτΕ στις 6 Μαρτίου 2009 και έως τότε θα ισχύσει η αναστολή των εργασιών. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου 2008, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ είχε εκδώσει προσωρινή διαταγή με την οποία διέταζε την προσωρινή παύση των εργασιών, έως ότου κριθεί η αναστολή.

Επί του αιτήματος της αναστολής των εργασιών από την Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ συνεδρίασε αρχικά στις 12 Δεκεμβρίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταλήξει στο ίδιο αποτέλεσμα. Ωστόσο χθες η σύσκεψη επαναλήφθηκε και, κατά τις ίδιες πληροφορίες πάντα, τάχθηκε με ψήφους 2-1 υπέρ της αναστολής. Στο μεταξύ εκκρεμεί ενώπιον του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ η επεξεργασία του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος του ΥΠΕΧΩΔΕ που αφορά τη συνολική ανάπλαση του Ελαιώνα.

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ
«Έσπασαν» τα τηλέφωνα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από αγανακτισμένους φιλάθλους της ομάδας. Μιλούσαν ακόμη και για συλλαλητήριο, ενώ θεωρούν, όπως φαίνεται και από διάφορα σάιτ οπαδών του ΠΑΟ, ότι ευθύνεται κατά μεγάλο ποσοστό ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η οργή όλων στην πράσινη ΠΑΕ ήταν εμφανής.

Προσπάθησαν ωστόσο να διασταυρώσουν όλες τις πληροφορίες που έφταναν στα αυτιά τους, καθώς δεν είχαν καμιά επίσημη ενημέρωση. Η πρώτη αντίδραση των στελεχών της ΠΑΕ ήταν απορία, καθώς τα υπομνήματα όλων των υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και των εμπλεκόμενων φορέων είχαν κατατεθεί στο ΣτΕ και αποτελούν ακλόνητα επιχειρήματα για τη συνέχιση των εργασιών. Από τα υπομνήματα αυτά προκύπτει ξεκάθαρα ότι η Πολιτεία στηρίζει πλήρως το έργο αναγνωρίζοντας ότι λόγοι επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος επιβάλουν τη συνέχιση των εργασιών. Τα στελέχη της ΠΑΕ που ασχολούνται με το θέμα του γηπέδου με επικεφαλής τον Βαγγέλη Σαμαρά, μέχρι αργά το βράδυ έκαναν συσκέψεις προσπαθώντας να αποτιμήσουν την κατάσταση.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ
Στον Παναθηναϊκό πάντως και στον Δήμο Αθηναίων φαίνεται να έχουν επεξεργαστεί και ένα Ρlan Β, για την περίπτωση που πήγαινε κάτι στραβά. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος του Σουφλιά. Συγκεκριμένα, να γίνει απαλλοτρίωση 16 στρεμμάτων στην περιοχή του Βοτανικού και να γίνει εκεί το γήπεδο.

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου