PRESSNEWS-GR

email:pressnews@rocketmail.com
Blog Widget by LinkWithin


Sir Taki και Αριάννα Huffington, αμφότεροι Ελληνες της διασποράς και icons του δημοσιογραφο-κοσμικο-πολιτικού, έχουν δημιουργήσει δύο από τα πιο influential webzines στο παγκόσμιο Internet.

Μια web-εφημερίδα και ένα web-περιοδικό ήταν στις φετινές εκλογές των Η.Π.Α. η αναφορά των πολύ ψαγμένων e-αναγνωστών. Πρόκειται για τo Huffington Post: Τhe Internet Newspaper News Blogs Video Community και το Taki’s Μagazine: The Online Magazine for Independent Conservatives.

Πέρα από το γεγονός ότι τα δύο αυτά sites επιρροής συνδέονται μεταξύ τους με link (σύνδεσμο), υπάρχει και ένας επιπλέον σύνδεσμος: Αμφότεροι οι εκδότες τους είναι δύο αληθινοί ελληνικοί μύθοι της διασποράς, η Αριάννα Στασινοπούλου-Huffington και ο Τάκης Θεοδωρακόπουλος.

Η Αριάννα Huffington ανήκει σε αυτές τις υπέροχες, glambitious γυναίκες που τα συνδυάζουν όλα: Εμφάνιση, ντύσιμο, κοσμική ζωή, διανόηση, χρήμα και πολιτική. Στις αρχές του ’80, συγγράφει τη βιογραφία της Μαρίας Κάλλας, τo Ελληνες Θεοί -όλα διεθνή μπεστ σέλερ και must στα coffee tables της σοφιστικέ κοινωνίας, όπως και η βιογραφία του Πικάσο, που έγινε ταινία. Το ’85, παντρεύεται το βαθύπλουτο κληρονόμο Michael Huffington, ρεπουμπλικάνο πολιτικό και παραγωγό ταινιών. Το ’97, όμως, χωρίζουν και ο Huffington παραδέχεται δημόσια ότι είναι γκέι. Εκείνη εγκαθίσταται στην Καλιφόρνια με τις δύο κόρες τους και συγγράφει πολιτικά και πνευματικά βιβλία, ενώ είναι η ανεξάρτητη υποψήφια στις εκλογές για Κυβερνήτη της Καλιφόρνια. Το 2005, λανσάρει το Huffington Press, όπου συνεργάζονται κορυφαίοι δημοσιογράφοι και διανοούμενοι, όπως ο Jay Rosen, αλλά και celebrities, όπως η Martha Stewart και ο Sean Penn. Στην εφημερίδα της, είναι ανακατεμένα έγκυρο πολιτικό ρεπορτάζ, άποψη με επιρροή, κοσμικά και ματαιοδοξίες, κουτσομπολιά για celebrities, lifestyle και οικολογία. «Ανέκαθεν μου άρεσε να συγκεντρώνω κόσμο από διαφορετικές περιόδους στη ζωή μου και να ενθαρρύνω ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Αυτό πιθανότατα να οφείλεται στο ελληνικό DNA και την ανατροφή μου. Η ιδέα του Huffington Press ήταν να πάρουμε αυτές τις συζητήσεις και να τις φέρουμε στο κυβερνοδιάστημα», εξηγεί η κυρία Huffington.

«Ακούγεται ίσως παράδοξο, αλλά σε αυτήν την εποχή της άμεσης ενημέρωσης, όπου ο κύκλος ζωής των ειδήσεων είναι 60 λεπτά, είναι στην πραγματικότητα πιο εύκολο να μας διαφύγει μια πληροφορία στην οποία διαφορετικά θα εφιστούσαμε την προσοχή μας. Γι’ αυτό, χρειάζεται τα θέματα να καλύπτονται πολλές φορές έως ότου φιλτραριστούν αρκετά. Επίσης, τα παραδοσιακά Μ.Μ.Ε. έχουν εμμονή με μια παλαιομοδίτική έννοια ισορροπίας που συνίσταται στο ότι πρέπει να παρουσιάσουν και τις δύο πλευρές μιας ιστορίας ακόμη κι αν η αλήθεια βρίσκεται προφανώς στη μία πλευρά. Η αλήθεια δεν βρίσκεται πάντοτε κάπου στη μέση. Αντίθετα, καμιά φορά ελλοχεύει στο σκοτάδι», συμπληρώνει. Η επιτυχία του site της σε αριθμούς, σύμφωνα με την ίδια, είναι η ακόλουθη: «Η Huffington Post σημείωσε σημαντική ανάπτυξη φέτος, με 22 εκατομμύρια επισκέπτες τον Οκτώβριο, που επισκέφθηκαν περισσότερες από 320 εκατομμύρια σελίδες -το υψηλότερο ποσοστό μας έως σήμερα. Εκτιμάμε ότι η κίνηση θα παραμείνει υψηλή και μετά τις εκλογές».

Το Τaki’s magazine ξεκίνησε και αυτό πριν από τρία χρόνια. Δημιουργός του είναι ο Τάκης Θεοδωρακόπουλος (Taki), ο ταλαντούχος και ευρηματικός jet-setter συγγραφέας και δημοσιογράφος. Διατηρεί τη στήλη High Life επί τριάντα και πλέον χρόνια στο λονδρέζικο Spectator, στο Vanity Fair και στο Chronicles, το πιο παλαιοσυντηρητικό περιοδικό των Η.Π.Α. Το web-περιοδικό του ανοίγει με ένα pinstripe wallpaper -σύμβολο συντηρητισμού- και προειδοποιεί τους bloggers να μην ασχολούνται με τετελεσμένα («don’t beat a dead horse») και να μην γράφουν τα προσωπικά τους («don’t ride a hobby horse»). Παλαιοσυντηρητικοί όπως ο Buchanan και ο Paul Weyrich του think tank Heritage Foundation, αλλά και συντηρητικο-φιλελεύθεροι όπως ο Justin Raimondo του περιοδικού Αnti-War δια-σταυρώνουν τα φλεγματικά τους ξίφη μέσα στο περιοδικό αυτό.

«Η ολοένα φθίνουσα αμερικανική διανόηση έχει καταντήσει αυτήν την ατέλειωτη προεκλογική περίοδο τόσο βαρετή όσο τα πάρτι του Nat Rothschild στην Κέρκυρα», έγραφε πριν από τις εκλογές. «Αν ήμουν δέκα χρόνια νεότερος, θα ήμουν αριστερός», δήλωσε στο Ηomme. «Παρότι σε όλη μου τη ζωή υπήρξα δεξιός... Πιστεύαμε στην Αμερική, στην ουτοπία, στην "Αρκαδία". Τι κρίμα που "έπεσε" η Σοβιετική Ενωση. Αυτοί κρατούσαν τους Μουσουλμάνους και μας κρατούσαν και εμάς σχετικά φτωχότερους», επεξηγεί.

Αν το HuffPost είναι μεταξύ πρωινού talk show και σοφιστικέ ντινέ, το Τaki’s Magazine είναι ένα πολύ exclusive gentlemen’s club. «Εχω κάποιον άνθρωπο που μου ανοίγει το site και περίπου 64.000 επισκέπτες την ημέρα, και θέλουμε να το βελτιώσουμε», λέει. «Ποιος ξέρει, μπορεί και να αντιγράψω το site της Tina Brown», σχολιάζει χαριτολογώντας αναφερόμενος στην πρώην κραταιά κυρία των Vanity Fair και New Yorker, η οποία ένα μήνα πριν από τις εκλογές στις Η.Π.Α. λάνσαρε το δικό της webzine, το The Daily Beast -ζηλεύοντας ίσως την επιτυχία των Taki και Αριάννας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΚΑΡΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου