PRESSNEWS-GR

email:pressnews@rocketmail.com
Blog Widget by LinkWithin

Τα τηλέφωνα εξελίσσονται σε μίνι υπολογιστές με απεριόριστες δυνατότητεςΝέα κινητά τηλέφωνα που
θα επιτρέπουν στον χρήστη να κάνει δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις μέσω...

Ίντερνετ, παρακάμπτοντας τα δίκτυα και τις χρεώσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, έρχονται σύντομα και στην Ελλάδα! Τα κύρια χαρακτηριστικά στοιχεία των νέων «υπερηχητικών» κινητών είναι οι μεγάλες οθόνες αφής με το εικονικό πληκτρολόγιο, το γρήγορο σερφάρισμα στο Ίντερνετ μέσω λειτουργιών που παραπέμπουν σε πανίσχυρους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τσέπης, οι τεράστιες μνήμες για αποθήκευση δεδομένων που φτάνουν τα 48 GΒ, αλλά και οι κάμερες υψηλής ανάλυσης που ξεπερνούν τα 12 Μegapixels!

Οι καινούργιες συσκευές που θα «χτυπήσουν» την πόρτα των Ελλήνων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας μέσα στο καλοκαίρι παρουσιάστηκαν στη Βαρκελώνη, στην ετήσια διεθνή έκθεση Μobile World Congress 2009. Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, όπως και οι πολυεθνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη έκθεση για να κάνουν... τα αποκαλυπτήρια των συσκευών που σχεδιάζουν να λανσάρουν μέσα στη χρονιά.


Ιdou με 12.1 megapixels

Η ΜΕΓΑΛΗ «αντίπαλος» της Νokia, η Sony Εricsson, ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά το κινητό με την καλύτερη κάμερα, που όμοιά της συναντά κανείς σήμερα μόνο στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Το μοντέλο Ιdou που θα έρθει στην Ελλάδα μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2009 θα είναι ιδεώδες για φωτογράφηση, ακρόαση μουσικής και σερφάρισμα στο Ίντερνετ. Στο οπλοστάσιό του συγκαταλέγεται η κάμερα με τα 12.1

megapixels! Προσφέρει δυνατότητα αυτόματης εστίασης (auto focus), xenon flash, καθώς και μια σειρά από touch στοιχεία. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 3,5 ίντσες (16:9, 640 x 320 pixels) και θα ενσωματώνει λειτουργικό σύστημα Symbian Foundation για γρήγορο σερφάρισμα στο Ίντερνετ και ανταλλαγή δεδομένων. Τα τεχνολογικά καλούδια του Ιdou συμπληρώνονται από το WiFi, το απαραίτητο πλέον για όλα τα κινητά σύστημα 3G, αλλά και το γνωστό GΡS. Το βάρος του κινητού παραμένει κοντά στα 100 γραμμάρια, καθώς τελευταία όλα τα κινητά κινούνται στην κατηγορία... φτερού!
Με υπερόπλο τη δική της... Αrena

LG
ΤΟ ΝΕΟ ΚΙΝΗΤΟ Αrena ΚΜ900 θα αποτελέσει το «βαρύ πυροβολικό» της κορεάτικης εταιρείας για το 2009. Ήδη ξεχωρίζει για το τρισδιάστατο (3D) περιβάλλον του, καθώς διαθέτει εφαρμογές σύμφωνα με τις οποίες η οθόνη αποτελεί τη μια πλευρά ενός κύβου. Με την αλλαγή πλευράς αλλάζει και η επιφάνεια εργασίας, ενώ με τον ίδιο τρόπο αλλάζει και το menu στο Αrena. Το νέο multimedia κινητό της LG θα διαθέτει Wi-Fi, GΡS, ΗSDΡΑ και υποστήριξη Dolby και DivΧ. Διαθέτει επίσης 8 GΒ εσωτερική μνήμη αλλά και microSD slot για συνολική μνήμη που μπορεί να φτάσει τα 40 GΒ! Στο πίσω μέρος του κινητού υπάρχει μια κάμερα των 5 megapixels με δυνατότητα εγγραφής video στα 120 fps με ανάλυση DVD!
Με Skype για δωρεάν κλήσεις...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Νokia στο πλαίσιο της Μobile World Congress 2009 ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Skype, μια συνεργασία που θα φέρει τα πάνω- κάτω στην κινητή τηλεφωνία. Το λογισμικό πρόγραμμα Skype που σήμερα χρησιμοποιείται από τους χρήστες του Ίντερνετ για δωρεάν τηλεφωνήματα μέσω Διαδικτύου, θα ενσωματωθεί στα κινητά τηλέφωνα της Νokia, με αφετηρία τη συσκευή Ν97, που αναμένεται στην Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα «έξυπνο κινητό» (τον πιο εξελιγμένο φορητό υπολογιστή), με λειτουργικό Symbian, μεγάλη οθόνη αφής, ενσωματωμένο GΡS, κάμερα 5 megapixels και ενσωματωμένη μνήμη 32 GΒ που μπορεί να επεκταθεί συνολικά στα 48 GΒ για αποθήκευση δεδομένων! Το λογισμικό Skype θα αποτελεί μέρος του ευρετηρίου του Νokia Ν97, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργεί Skype επαφές. Έτσι, οι κάτοχοι του Νokia Ν97 σε ολόκληρο τον κόσμο, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς (3G) ή τα ασύρματα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας (Wi-Fi) για να κάνουν ή να δέχονται φωνητικές κλήσεις (Skype-to-Skype) χωρίς χρέωση! Επίσης θα μπορούν με χαμηλό κόστος να καλούν σταθερά τηλέφωνα Skype ή άλλα κινητά τηλέφωνα. Μέχρι σήμερα, οι χρήστες του Skype μπορούσαν να κάνουν δωρεάν τηλέφωνα σε άλλους χρήστες Skype μόνο από τον υπολογιστή τους, αλλά τώρα θα μπορούν να κάνουν το ίδιο και από το κινητό τους. Ήδη σήμερα οι χρήστες του Skype σε όλο τον κόσμο να υπερβαίνουν τα 400 εκατομμύρια.


Οικο-κινητό με ηλιακή κυψέλη

Η SΑΜSUΝG παρουσίασε το μοντέλο της Βlue Εarth (Μπλε Γη), ένα νέο κινητό τηλέφωνο με οθόνη αφής που φορτίζεται μέσω ηλιακής ενέργειας! Οι εκπρόσωποι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι ο σχεδιασμός του νέου κινητού παραπέμπει σε «ένα πλατύ, στρογγυλό και γυαλιστερό βότσαλο». Η καινοτομία του έγκειται στο γεγονός ότι αποτελεί την πρώτη συσκευή νέας γενιάς που φορτίζεται μέσω πάνελ συλλογής ηλιακής ενέργειας, το οποίο υπάρχει στο πίσω μέρος της συσκευής. Το πάνελ αυτό φαίνεται ότι αρκεί για να έχει κάποιος το κινητό μαζί του παντού και πάντα, χωρίς να φοβάται ότι θα «προδοθεί» από τη μπαταρία. Το οικολογικό κινητό Βlue Εarth κρύβει ακόμα μια έκπληξη, καθώς η συσκευή είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πλαστικό (ΡCΜ), που προέρχεται από μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού!

... και νέο ΟmniaΗD
Στα νέα κινητά της Samsung περιλαμβάνεται και το ΟmniaΗD, που δεν μοιάζει σχεδόν σε τίποτα από τον προκάτοχό του, παρά το γεγονός ότι ενσωματώνει Windows Μobile. Το νέο ΟmniaΗD έχει υποστεί ριζικό lifting και αποτελεί το πρώτο κινητό που θα γράφει βίντεο στα 720 fps, θα διαθέτει κάμερα 8 megapixels, οθόνη αφής 3,7 ιντσών και ασύρματο δίκτυο με χάρτες πλοήγησης!


Τηλέφωνο Μagic με λογισμικό Αndroid

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ κινητό τηλέφωνο που «τρέχει» το πρωτοποριακό λειτουργικό σύστημα Αndroid της Google ονομάζεται Μagic και παρουσιάστηκε στη Βαρκελώνη από τη Vodafone. Το ενσωματωμένο λογισμικό Αndroid της συσκευής αποτελεί το μεγάλο όπλο της, καθώς με ιδιαίτερα απλό τρόπο «γεφυρώνει» την πραγματικότητα με τα δεδομένα από το GΡS και τους χάρτες με τις γεωγραφικές πληροφορίες. Έτσι εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού σε πραγματικό χρόνο, βίντεο με πληροφορίες για κτίρια και τοποθεσίες. Όπως και το πρώτο τηλέφωνο Google, κατασκευάζεται από την ταϊβανέζικη ΗΤC. Το Μagic λειτουργεί με οθόνη αφής και δεν έχει συρόμενο πληκτρολόγιο. Παράλληλα διαθέτει εγκατεστημένες εφαρμογές της Google, όπως χάρτες, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αναζήτηση πληροφοριών και ΥouΤube. Προσφέρει λειτουργίες GΡS και Wi-Fi και διαθέτει κάμερα 3,2 megapixels.


Ένας φορτιστής για όλες τις μάρκες

Η έκπληξη που ανακοινώθηκε μόλις την τελευταία μέρα της φετινής έκθεσης Μobile World Congress, ήταν ότι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές κινητής τηλεφωνίας συμφώνησαν σε έναν ενιαίο φορτιστή κινητών τηλεφώνων. Θα έχει πιθανότατα τη μορφή micro USΒ. Όπως ανακοινώθηκε, από την 1η Ιανουαρίου 2012, όλες οι εταιρείες κινητών τηλεφώνων υποχρεωτικά θα χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο φορτιστή για τα κινητά τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη εξοικονόμηση πόρων για τους κατασκευαστές και τους αγοραστές, αφού προβλέπεται να μειωθεί ο αριθμός των φορτιστών
κατά 50%.


Πηγή ΝΕΑ
0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου